Osuđen Dragan Bjelogrlić!
Dragan Bjelogrlić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

sud doneo odluku

Osuđen Dragan Bjelogrlić!

Na ovu presudu tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe

Objavljeno: 15:22h

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine zbog nasilničkog ponašanja prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021.godine u niškom hotelu "Ambasador". Bjelogrlić je prisustvovao izricanju presude.

Na ovu presudu tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

U završnim rečima tužilaštvo je predložilo da sud Bjelogrlića osudi na kaznu zatvora od šest meseci, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Podsetimo, tokom svedočenja u suduGaga Antonijević je ispričao "da ga je glumac udario, potom ga psovao i pretio mu da će da ga ubije".

- Optuženi i ja nismo bili u komunikaciji nekoliko godina pre incidenta u Nišu. Nismo imali ni verbalne ni fizičke sukobe sve dok nije proradila pesnica - ispričao je Antonijević pred sudom, navodeći da Bjelogrlića nije provocirao, kako je on to izjavio u svojoj odbrani.

Dragan Bjelogrlić
Dragan Bjelogrlićfoto: A.H./ATAImages

On je ispričao da mu je Bjelogrlić, dok je sedeo u društvu, prišao iznenada s leđa i udario ga.

- Onda je nastavio da me vređa, da mi psuje majku i "Daru", i da mi preti da će da me ubije. Krenuo je prema čaši na stolu, ali sam uspeo da je sklonim, a onda sam se odupro nogom. Kolege koje su bile tu pokušale su da smire situaciju, da nas razdvoje, ali me je Bjelogrlić opet udario. Dohvatili smo se, pali smo na pod i gušali se - ispričao je pred sudom reditelj i odgovarajući na pitanja sudije dodao da na podu nije bilo udaraca.

Dragan Bjelogrlić je, podsetimo, tokom iznošenja svoje odbrane priznao šta je uradio, tvrdeći da ga je Antonijević provocirao i vređao.

Inače, napad na Antonijevića zabeležile su i kamere iz hotela. Na snimcima se vidi kako Bjelogrlić prilazi Antonijeviću koji sedi za stolom, zamahuje ka njemu i udara ga.

Bonus video:

01:51

DRAGAN BJELOGRLIĆ ZA KURIR TV! Glumac o večnosti KULTNE SRPSKE SERIJE: Živim to i dalje na neki čudan način

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.